Isnin, Julai 30, 2007

Bagaimanakah menggunakan perkhidmatan Fun Talk dari Celcom


Sekarang ini, telefon tangan sudah menjadi satu perkara yang amat lumrah sekali. Budak kecik darjah satu pun dah ada telefon dah encik oi. Ha kira ok lah pasai bill mak pak depa yang bayak.



Ok, kepada pengguna Celcom, mari kita belajar cara-cara menggunakan perkhidmatan Fun Talk. Ha, ini si buta nak ajak ni. Dengak baik-baik.



1. Untuk guna fun talk, dial bintang, diikuti dengan nombor celcom.


2. Tempoh masa rakaman, tiga puluh saat.


3. Bila Fun Talk diterima, ada bunyi macam sms.


4. Untuk membalasnya, kena buat mesej baru pasai takdak option reply.



Ini Celcom gila tau, dia buat option forward tapi tak buat option reply. Merepek betoi.



Caj untuk fun Talk biasa dikenakan sepuluh sen setiap satu. Dan untuk jenis fun talk yang lain, sila rujuk pada celcom pasai aku tak tau. Sebab apa aku tak tau? Sebab aku tak pakai.



Sekian.


0 ulasan:

Arkit blog